Wereldreisbestemmingen en gratis reisgidsen door DelaatTravel

Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel.com? De London Eye biedt een ongeëvenaard uitzicht op de wereldberoemde bezienswaardigheden van het centrum van Londen vanaf de toplocatie aan de waterkant van de Theems, tegenover de Big Ben en de Houses of Parliament. Het gigantische, 443 meter hoge reuzenrad werd gebouwd om het millennium in 2000 te markeren en werd al snel een van de meest populaire betaalde attracties in het Verenigd Koninkrijk. Van middeleeuwse martelingen tot grimmige executies en beruchte koninklijke gevangenen, de Tower of London bevindt zich al lang in het centrum van de duistere geschiedenis van de stad. Gebouwd door Willem de Veroveraar in 1066, heeft het historische kasteel in de loop van zijn bestaan dienst gedaan als een koninklijke menagerie, de gevangenis van Hare Majesteit, een executieplaats, een koninklijk observatorium, een koninklijke munt en een militair pakhuis.

Op verschillende punten in zijn geschiedenis is de regio bewoond door diverse beschavingen, waaronder de Anatolische volkeren , Assyriërs , Grieken , Thraciërs , Frygiërs , Urartiërs en Armeniërs . Hellenisering begon tijdens het tijdperk van Alexander de Grote en ging door tot in het Byzantijnse tijdperk . De Seltsjoekse Turken begonnen in de 11e eeuw naar het gebied te migreren en hun overwinning op de Byzantijnen in de Slag bij Manzikertin 1071 symboliseert de oprichting van Turkije. Het Seltsjoekse sultanaat van Rûm heerste over Anatolië tot de Mongoolse invasiein 1243, toen het uiteenviel in kleine vorstendommen, beyliks genaamd . Vanaf het einde van de 13e eeuw begonnen de Ottomanen beyliks te verenigen en de Balkan te veroveren . Na Mehmed II veroverde Constantinopel in 1453, Ottomaanse expansie voortgezet onder Selim I . Tijdens het bewind van Suleiman de Grote omvatte het Ottomaanse Rijk een groot deel van Zuidoost-Europa, West-Azië en Noord-Afrikaen werd een wereldmacht. Vanaf het einde van de 18e eeuw nam de macht van het rijk af met een geleidelijk verlies van territoria en oorlogen. In een poging om de verzwakkende sociale en politieke grondslagen van het rijk te consolideren, begon Mahmud II aan het begin van de 19e eeuw een periode van modernisering , die hervormingen in alle delen van de staat met zich meebracht, inclusief het leger en de bureaucratie, samen met de emancipatie van alle burgers.

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Ontdek meer info aan gratis reisgidsen.

Nummer 1 staat stiekem twee keer in de lijst, want Universal Orlanda Resort bestaat uit twee attractieparken; Universal Studios Florida en Universal Island Adventures. De laatste behoeft inmiddels geen uitleg meer, tijd om de eerste uit te lichten. Het park is – zoals de naam allicht al doet vermoeden – vernoemd naar de gelijknamige filmmaatschappij. Werkelijk alles in dit park is gebaseerd op films en televisieprogramma’s van de maatschappij. Men in Black, The Simpsons, Shrek, Despicable Me, The Mummy; ze komen allemaal terug in het park. O.a. in de vorm van attracties en shows. Beste attractieparken ter wereld: Universal Studios HollywoodUniversal Studios Florida was niet het eerste themapark van Universal Studios. Want ruim 25 jaar eerder werd in Los Angeles al Universal Studios Hollywood geopend. Oorspronkelijk was het hele idee achter Universal Studios Hollywood dat bezoekers een rondleiding konden krijgen achter de coulissen van de filmwereld. Een evenement dat regelmatig plaatsvond en uiteindelijk uitgroeide tot een park met meer dan 5 miljoen (!) bezoekers per jaar.

Châlons-en-Champagne is een kleinere stad in de Champagnestreek. Vroeger was dit stadje een drukke haven aan de Marne rivier en werden de wijnen die in de regio verbouwd worden hier op boten gezet en verscheept naar andere steden. Een boottochtje over de Marne is dan ook zeker een leuke manier om de stad te leren kennen. Bezoek ook de bijzondere Saint-Etienne kathedraal, die oorspronkelijk in een romaanse stijl gebouwd werd maar vervolgens herbouwd werd in de gotische stijl. Fontainebleau is een stad ten zuidoosten van Parijs die bekend staat om het schitterende Château de Fontainebleau. Al sinds de 12de eeuw verbleven de Franse leiders in dit paleis, waarbij er steeds stukken bijgebouwd werden. Zo vind je in het luxueuze kasteel onder andere de Turkse boudoir van Marie Antoinette en de kamers van Napoleon. Rondom het château ligt het Fôret de Fontainebleau, een groot bos waar je heerlijk kan wandelen na een bezoek aan het paleis. Boek hier je ticket of tour voor je bezoek aan het paleis op voorhand!

De Ponte Sant’Angelo ligt tussen de Engelenburcht en het Vaticaan en is zonder twijfel de mooiste brug van de stad. De brug werd al in de tweede eeuw na Christus gebouwd. De beelden op de brug werden in de zestiende eeuw toegevoegd en werden ontworpen door de bekende kunstenaar Bernini. De Trevi Fontein in Rome is misschien wel de bekendste fontein ter wereld. De fontein is een imposant kunstwerk gemaakt uit wit marmer waarin helderblauw water stroomt. Gooi ook zeker een muntje in de fontein, want dat zou betekenen dat je nog eens zal terugkeren naar de stad! Lezen extra details aan https://delaattravel.com/.